Холандија одбила налог ЕУ да даје помоћ кризним земљама

Холандија је данас одбацила захтјев ЕУ за додатних 11,2 милијарди евра од земаља чланица европског блока, а министар финансија те земље Јерон Дијселблом рекао је да новац треба бити пронађен из другог извора. Дијселблом је у писму послатом посланицима холандског парламента истакао да се не може сагласити са додатним буџетом, мислећи на захтјев који је […]

уторак, април 2, 2013 / 19:37

Холандија је данас одбацила захтјев ЕУ за додатних 11,2 милијарди евра од земаља чланица европског блока, а министар финансија те земље Јерон Дијселблом рекао је да новац треба бити пронађен из другог извора.

Дијселблом је у писму послатом посланицима холандског парламента истакао да се не може сагласити са додатним буџетом, мислећи на захтјев који је Европска комисија изнијела прошле седмице за додатни новац за покривање трошкова из претходне године.

Велика Британија је већ саопштила да је захтјев "неприхватљив" у вријеме када се државе боре да смање дефиците.

Дијселблом, који је, такође и предсједавајући еврозоне, нагласио је да би много боље било када би се могуће уштеде пронашле на другој страни.

Британија је указала на то да је тражени износ већи од доприноса цјелокупне еврозоне за финансијску помоћ Кипру.Оставите одговор