Хокејашки клуб Медвешчак дефинитивно у КХЛ

Загребачки клуб Медвешчак играће следеће сезоне у Континенталној хокеј лиги (КХЛ), другом најјачем такмичењу у овом спорту на свијету. После састанка представника КХЛ и руководства Медвешчака, одлучено је да загребачки клуб постане 28. члан такмичења у сезону 2013/14. Предсједник Медвешчака Дамир Гојановић рекао је за хрватске медије да је ово потврда рада, као и да […]

уторак, мај 7, 2013 / 11:21

Загребачки клуб Медвешчак играће следеће сезоне у Континенталној хокеј лиги (КХЛ), другом најјачем такмичењу у овом спорту на свијету.

После састанка представника КХЛ и руководства Медвешчака, одлучено је да загребачки клуб постане 28. члан такмичења у сезону 2013/14.

Предсједник Медвешчака Дамир Гојановић рекао је за хрватске медије да је ово потврда рада, као и да ће буџет од око 10 милиона евра бити остварен уз помоћ спонзора.

"Ово је потврда дугогодисњег рада и труда свих нас у клубу, али и награда свима. Много је посла и изазова испред нас, а најважније је да с колегама из лиге затворимо данас усуглашени буџет… од око 10 милиона евра. То ћемо урадити уз помоћ локалних, тачније регионалних и међународних спонзора до почетка сезоне", рекао је Гојановић.

До коначног приступања Медвешчака остало је само да Управни одбор одржи сједницу на којој ће и формално примити загребачки клуб у такмичење.

КХЛ је по квалитету одмах иза сјеверноамеричке НХЛ. Она је основана 2008. године да би клубови из Русије играли са екипама из бивших совјетских република.

Тада су лигу чинила 24 клуба из Русије, Белорусије, Летоније и Казахстана, а данас њени чланови долазе и из Украјине, Словачке и Чешке, а од данас и из Хрватске. Популарни "Медведи" до сада су играли у аустријској лиги.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *