Хокејаш Бостона Милан Лучић на паљанским билбордима

На паљанској Променади су постављени плакати подршке Милану Лучићу, једном од најуспјешнијих српских спортиста свих времена, поријеклом из Праче код Пала. Милан Лучић је хокејаш Бостон Бруинса који су освојили титулу првака у америчко-канадској професионалној лиги (НХЛ) први пут послије 39 година, а један од најзаслужнијих за то био је наш човјек. Милан Лучић је […]

понедељак, 22 августа, 2011 / 11:04

На паљанској Променади су постављени плакати подршке Милану Лучићу, једном од најуспјешнијих српских спортиста свих времена, поријеклом из Праче код Пала.

Милан Лучић је хокејаш Бостон Бруинса који су освојили титулу првака у америчко-канадској професионалној лиги (НХЛ) први пут послије 39 година, а један од најзаслужнијих за то био је наш човјек.

Милан Лучић је рођен 1988. године у Ванкуверу у породици српских емиграната Добривоја Лучића и Снежане Кесе. Добривоје, рођен у Прачи код Пала, у Канаду је емигрирао у 29. години. Послије неког времена упознао је Снежану, коју су родитељи довели из Книна у Канаду кад је имала само двије године.

Лучић је као 50. пик изабран на НХЛ драфту 2006. године, а у сезони 2007/2008 играо је прву сезону у саставу Бостона. Од 2004. до 2007. играо је за Ванкувер Џајантс, клуб који игра у канадској лиги. Игра на позицији крила, и био је капитен јуниорске репрезентације Канаде.