Хоће ли бити грађанског рата у Америци?

То, историјски, не би био први пут да се тако нешто дешава, а све су прилике да постоји одлична подлога, при проглашавању побједе оба кандидата за предсједника, да се деси поново. Само би овај пут то био расни рат.

среда, 4 новембра, 2020 / 18:36

Раса је у Сједињеним Америчким Државама основна подјела у друштву. Колико год се остатку свијета причале бајке да управо код њих то није тако.

Зато расни грађански рат виси у ваздуху и само је питање историјске дистанце кад ће се десити. Друштво је у огромној већини имигрантско, не само сталним приливом становништва које добија право усељења на Зеленој лутрији, већ и обзиром да је засновано на геноциду почињеном над сјеверноамеричким домороцима, тзв. америчким Индијанцима. Односно Америндима.

Индијанцима паре, кајање и патетика црнцима

Но, расно кајање "бијелих привилегованих појединаца" није усмјерено ка овој популацији, будући да их је нешто преко пола милиона становника, већ према далеко бројнијим црнцима. Они су кључна гласачка машина на коју рачуна Џозеф Бајден и његова Демократска странка.

Индијанци су, осим алкохола који их је уништио, добили и коцку као порок да их карактерише, будући да је федерална влада дозволила по резерватима отварање коцкарских салона.

Индијанцима коцкарски бизнис, а расно кајање и запијевање на сав глас црнцима. Управо због њиховог гласа на изборима.

Тако је направљен јасно предизборан циркус, око смрти вишеструко осуђиваног и опасног криминалца, Флојда Џорџа, који је умро уз ријечи "не могу да дишем", док му је полицајац држао кољено на врату, што је стандардна процедура у тамошњој полицији.

Такви случајеви, а посебно протести, дешавају се редовно када су црнци у канџама полиције, али је овај пут то било отворено потпомогнуто од стране челника Демократске странке.

Сличан повод за политички надахнуте протесте се десио и у случају неразјашњеног убиства Бањолучанина Давида Драгичевића, што у Српској није получило изборни резултат, већ политичку катастрофу од десет опозоционих посланика мање, него на изборима 2014. године.

Азијати и бијели Хиспаноамериканци за Трампа?

Избори су у САД овај пут тијесни као и прошли, када је Трамп захваљујући бијелој радничкој класи и Хиспаноамериканцима који се не изјашњавају као Латиноамериканци, већ као бијелци, добио изборе против Хилари Клинтон.

Десило се то на изненађење и велику жалост овдашњих Невладинића и остатка свијета који подржава агресорско-пљачкашку политику Клана Клинтонових.

Рецимо Велике Британије, у којој је, без икакве повезаности, такође дошло до дивљања демонстраната којима "црни животи значе". Тако је у многим западноевропским земљама дошло до напада на споменике и опште пљачке продавница, без обзира што Џорџ Флојд није држављанин те земље, нити је страдао ухапшен од њихове полиције, нити су црнци доведени као робови у те земље.

Пошто се пљачка и паљевина приватне имовине десила, биће занимљиво видјети у расним статистикама, ако се гласови у САД икада стварно и преброје, колико је то Азијате и Хиспаноамериканце који држе продавнице у земљи, окренуло ка Трампу.

Извјесна је само бјелачка геронтократија

Побиједио Трамп од 74, или Бајден од 77 година, јасно је да је Демократска странка прекинула експеримент да уз помоћ Холивуда изводи "мањинске кандидате" за предсједника, па је након црнца и жене, опет се вратила ка бијеломе старцу. Очигледно по логици "клин се клином избија".

Као што се Милорад Додик надао да ће бити скинут са црне листе Вашингтона чим Трамп преузме дизгине, илузорно је надати се да ће реизбор Трампа донијети неки заокрет у силеџијској и отимачкој политици према Србима.

Опет, уколико за победника прогласе Бајдена, који је предлагао бомбардовање Београда и рушење свих мостова на Дрини током Отаџбинског рата, а за Србе као народ у цјелини говорио да их треба смјестити у концентрационе логоре јер су "неписмени дегенерици", није да је ружичаста перспектива. У том смислу је сасвим оправдано српско навијање за Трампа.

Могло се очекивати да ће они који гласају поштом можда бити наклоњенији Трампу, или да ће протестанти који траже права за црнце да се окупе испред Бијеле куће у изборној ноћи и да збоду којег присталицу Америке која покушава бити велика опет; али да Бајден добија 100% гласова из писама, мирише на завјеру дубоке државе, која је му је отказивала послушност небројено пута од 2016. године.

Кад би се лагали: Америчка ЦИК није корумпирана?

Трамп најављује жалбе Врховном суду, а од одлучности његових присталица да се супротставе проглашењу предсједника преко медија као што је ЦНН или Њујорк тајмс, пошто је супротна страна већ доказала агресивност и спремност на насиље, зависиће и да ли ће САД утонути у неку врсту грађанског, идеолошко-расног рата.

Рата који, као и све остало што се преко меке, финансијске и војне моћи овог савеза ентитета, одражава на остатак планете. За сада можда нема довољно становништва за расне подјеле у војним формацијама, али ће потенцијална енергија расти по демографским сценарију са Косова и Метохије у СФРЈ.

Код њих је дан, када је код нас ноћ. А истина треба да осване са последњим пребројаним гласом, те прогласом изборних администрација које су, сад је то бар јасно, ништа мање корумпиране него ли домаћи ЦИК.1 КОМЕНТАР

 1. Text je smece.
  npr.
  Зато расни грађански рат виси у ваздуху и само је питање историјске дистанце кад ће се десити. Друштво је у огромној већини имигрантско, не само сталним приливом становништва које добија право усељења на Зеленој лутрији, већ и обзиром да је засновано на геноциду почињеном над сјеверноамеричким домороцима, тзв. америчким Индијанцима. Односно Америндима.
  ili ovo

  Тако је направљен јасно предизборан циркус, око смрти вишеструко осуђиваног и опасног криминалца, Флојда Џорџа, који је умро уз ријечи „не могу да дишем“, док му је полицајац држао кољено на врату, што је стандардна процедура у тамошњој полицији.
  itd

  Glavna karakteristika ovih izbora jei potvrdzeno pravilo;
  Koga ovaj „nas“ podrzi jal bude uhvecen u korupciji .bude smijenjen il izgubi izbore…