Хитлер у Холивуду: Европски филм је жртва

Редитељ филма „Хитлер у Холивуду” Фредерик Сојхер изјавио је данас да то остварење поставља питање да ли је европски уметнички филм жртва досад неоткривене холивудске завере, препуштајући гледаоцу могућност да открије шта је истина, а шта лаж.  На редовној конференцији за новинаре филмског фестивала ФЕСТ Сојхер је рекао да сматра да има веома добрих и […]

петак, март 4, 2011 / 19:10

Редитељ филма „Хитлер у Холивуду” Фредерик Сојхер изјавио је данас да то остварење поставља питање да ли је европски уметнички филм жртва досад неоткривене холивудске завере, препуштајући гледаоцу могућност да открије шта је истина, а шта лаж.

 На редовној конференцији за новинаре филмског фестивала ФЕСТ Сојхер је рекао да сматра да има веома добрих и квалитетних холивудских филмова, али да је потребно да биоскопи буду отворени и за све остале кинематографије.

Према његовим ријечима, сваки филм одражава културу земље у којој је настао и зато је важно да се у биоскопима приказују и други филмови поред холивудских.

Глумица Марија де Медеирос, која је позната по улози у „Петпарачким причама”, у филму игра себе.

Она прави документарац о филмској звезди Мишлен Прел, чија је каријера почела тридесетих година 20. века, и долази до податка да је та глумица снимила филм 1939. године са Лујом Арамчеком који због рата никад није приказан.

Марија де Медеирос креће у потрагу за изгубљеним филмом и оно што је требало да буде документарац постаје узбудљива истрага кроз заборављену прошлост европског филма.

Филм „Хитлер у Холивуду” снимљен је фотоапаратом, а главни глумци су истакнути тако што су обојени. За то је било потребно око три мјесеца, али та техника, како је истакао Сојхер, показује да је могуће снимити филм и с малим буџетом.

Филм „Хитлер у Холивуду” биће приказан вечерас од 23.00 у Дворани културног центра Београда у оквиру програма „Изабрани документарци”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *