Хипо банка у стратешкој сарадњи са Граве и Јахорина осигурањем

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука започела је стратешку сарадњу на пољу посредовања у осигурању са двије водеће осигуравајуће куће на тржишту Републике Српске, Граве и Јахорина осигурање. Ово је данас озваничено потписивањем уговора између директора Хипо Апе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, Горана Бабића, директора Граве осигурања а.д. Бања Лука, Веселина Петковића, и руководиоца сектора осигурања Јахорина […]

среда, март 13, 2013 / 12:46

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука започела је стратешку сарадњу на пољу посредовања у осигурању са двије водеће осигуравајуће куће на тржишту Републике Српске, Граве и Јахорина осигурање.

Ово је данас озваничено потписивањем уговора између директора Хипо Апе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, Горана Бабића, директора Граве осигурања а.д. Бања Лука, Веселина Петковића, и руководиоца сектора осигурања Јахорина осигурања ВИГ а.д., Маријане Мандић.

„Успостављање сарадње између банака и осигуравајућих кућа на пољу посредовања у осигурању јесте добра вијест и корак напријед за финансијско тржиште РС. Хипо банка је поносна на чињеницу да је прва и једина банка на домаћем тржишту која је испунила све прописане услове за добијање рјешења за посредовање у осигурању од стране Агенције за осигурање РС.“, изјавио је Горан Бабић, директор Хипо Апе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Банкоосигурање доноси бољи квалитет услуга, који се кроз нове методе продаје и пакете производа нуди потенцијалним осигураницима, а најбољи примјер јесу земље Европске уније у којима се највећи дио осигурања продаје кроз овај вид дистрибуције.

„Циљеви Јахорина осигурања су посвећени изградњи дугорочне сарадње са Хипо банком, стварању адекватаних производа и пружању високо квалитетне услуге у циљу задовољења потреба клијената, те повећању продаје банкарских производа у синергији са производима осигурања. Ово партнерство видимо као развојни потенцијал за обе компаније.“, рекла је Маријана Мандић, руководилац сектора осигурања, Јахорина осигурање ВИГ а.д.

Веселин Петковић, директор Граве осигурања а.д. Бања Лука, изразио је задовољство због успостављања сарадње са највећом банком РС. „Ово је важан искорак за тржиште осигурања којим се отвара нови канал дистрибуције производа осигурања и од којег очекујемо значајне резултате у наредном периоду.“

Хипо банка ће већ од сутра, преко своје службе „Хипо посредник у осигурању“ клијентима, физичким и правним лицима, нудити неколико врста осигурања: животно осигурање, осигурање имовине, осигурање корисника кредита, осигурање корисника текућих рачуна, осигурање корисника Виса класик картица, и др.

„Хипо посредник у осигурању“ броји 50 лиценцираних и обучених Хипо брокера осигурања, који ће широм пословне мреже у преко 30 општина радити за интерес својих клијената кроз сарадњу са осигуравајућим кућама, заступајући клијенте у свим фазама уговора о осигурању. Све ове услуге су бесплатне за клијенте, а сама полиса осигурања остварена преко Хипо посредника биће повољнија у односу на тренутну тржишну цијену, а процес закључења полиса/понуда завршава се у просторијама банке и самим тим је бржи и ефикаснији.

Ово ће за физичка и правна лица, без обзира да ли су клијенти Хипо банке, представљати велико растерећење, прије свега због уштеде новца, времена као и потребне радне снаге за обављање послова осигурања.
Посредник у осигурању нема за циљ да продаје осигурање клијенту, већ да савјетује клијента при избору врсте осигурања, ризика од којих се треба осигурати и на који начин то урадити.Оставите одговор