Хипо банка донирала 15.000 КМ Академији умјетности

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука данас је уручила вриједну новчану донацију у износу 15 хиљада КМ Академији умјетности/студијски програм ликовних умјетности, Универзитета у Бањој Луци, а у оквиру своје донаторске акције која се традиционално спроводи поводом обиљежавања Међународног дана штедње, 31. октобра. Међународни дан штедње је у Хипо банци дан који је традиционално посвећен најмлађима […]

понедељак, 31 октобра, 2011 / 17:34

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука данас је уручила вриједну новчану донацију у износу 15 хиљада КМ Академији умјетности/студијски програм ликовних умјетности, Универзитета у Бањој Луци, а у оквиру своје донаторске акције која се традиционално спроводи поводом обиљежавања Међународног дана штедње, 31. октобра.

Међународни дан штедње је у Хипо банци дан који је традиционално посвећен најмлађима и институцијама које брину о васпитно-образовном развоју ђеце и њиховој здравственој и социјалној заштити.

„Ова средства биће намијењена за набавку дидактичких материјала који ће унаприједити квалитет наставног процеса, а студентима помоћи да стекну нова знања која ће примјењивати у наставку свог студирања. Хипо банка настоји да се овим скромним поклонима захвали својим клијентима и грађанима локалних заједница у којима послује за указано повјерење током ове и протеклих година.“, рекао је Горан Бабић, извршни директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Поводом данашње донације организована је и ликовна изложба у простору Академије под називом „Хипо слика с вама за вас“, а тема изложбе била је „Хипо маскота.“ Одабрани студентски радови красиће неке од пословница Хипо банке широм Републике Српске.

„Искрено желим да се захвалим Хипо банци на овој донацији. Заједничким трудом, комбиновањем талента, знања и могућности, на најбољи могући начин се прави партнерство између свијета банкарства и умјетности и отварају могућности даље сарадње и пријатељства.“, изјавила је Јелена Каришик, декан Академије умјетности Бања Лука.

Овогодишња донаторска активност одвијала се у сарадњи са сестринском Хипо Алпе-Адриа банком д.д. Мостар на нивоу Босне и Херцеговине. Тим поводом сестринска Хипо банка Мостар је, такође, даровала са по 15 хиљада КМ Ликовне академије у Сарајеву и Широком Бријегу.

Укупна вриједност донација које су Хипо банке у Бањој Луци и Мостару издвојиле ове године поводом Дана штедње износи 80 хиљада КМ, а исте су биле усмјерене ка основним и средњим школама, ђечијим вртићима, академијама ликовних умјетности и удружењима грађана широм Босне и Херцеговине.

Такође, представници Хипо Алпе-Адриа-Банк ће 31. октобра обићи сва породилишта у Босни и Херцеговини, у мјестима у којима послује банка, и родитељима ђеце која се роде на овогодишњи Дан штедње (31. октобар) уручиће штедну књижицу са улогом од 100 КМ.

Ова обимна акција на пољу друштвено одговорног ђеловања реализована је у периоду од 25. до 31. октобра широм БиХ у мјестима у којима Хипо банка послује, а за циљ је имала подсјетити јавност на значење ријечи штедња и на то колико је она значајна за будућност.