Хилари Клинтон прекршила закон користећи приватни мејл

Бивша америчка прва дама и могући кандидат за предсједника САД на изборима 2016. године Хилари Клинтон је можда прекршила закон тиме што је користила лични имејл налог за службену комуникацију док је обављала функцију америчког државног секретара, објавио је данас "Њујорк Тајмс”. Између осталог, сматра се да су лични мејлови мање заштићени од хаковања, пренела […]

уторак, март 3, 2015 / 09:47

Бивша америчка прва дама и могући кандидат за предсједника САД на изборима 2016. године Хилари Клинтон је можда прекршила закон тиме што је користила лични имејл налог за службену комуникацију док је обављала функцију америчког државног секретара, објавио је данас "Њујорк Тајмс”.

Између осталог, сматра се да су лични мејлови мање заштићени од хаковања, пренела је агенција АФП.

Хилари Клинтон, која се сматра готово сигурним кандидатом Демократске странке за предсједника на изборима заказаним за 2016. годину, није имала званичну имејл адресу за четири године колико је провела на челу Стејт департмента, наводи „Њујорк Тајмс”.

„Њени помоћници нису ништа предузели да би њени мејлови остали сачувани на серверима Стејт департмента”, тврди амерички лист, додајући да је „тиме прекршен федерални закон који захтјева да се кореспонденција званичника мора чувати у владиним серверима”.

Аналитичари оцјењују овај извјештај „алармантним”, већина стручњака сматра да званичници треба да користе приватне имејл налоге за службену комуникацију само у хитним ситуацијама. Портпарол Хилари Клинтон Ник Мерил, међутим, тврди за „Тајмс” да је она „поступила у складу са прописима”, не наводећи више детаља.Оставите одговор