Хиландарци дају пензије за двије мајке чија су дјеца убијена на Косову и Метохији

Игуман манастира Хиландар архимандрит Методије уручио је новчану помоћ мајкама убијене српске дјеце на Косову и Метохији Петри Костић и Слободанки Крстић из Суве Реке, коју ће доживотно једном годишње добијати од Светог манастира Хиландар, објављено је на сајту Задужбине Хиландара у Београду.

среда, 7 јула, 2021 / 10:54

На пријему у Задужбини игуман Методије је саслушао потресне животне исповијести двије мајке, сада старице, о страдању које је задесило њихове породице.

Оне су једини живи свједоци злочина припадника терористичке ОВК који су Петри Костић убили два сина и укупно 14 чланова породице, док су Слободанки Крстић убијена два сина и сестрић у једном дану.

Сада живе као расељена лица у Србији, без најмилијих и без могућности да се врате у своје домове.

Хиландарски игуман је дајући им благослов, иконе Тројеручице и маслиново уље из Хиландара, поручио да се цијело братство српског манастира Хиландар моли за њих и за душе упокојених чланова њихових породица.

Уручивање финансијске помоћи и сусрет са хиландарским игуманом је круна досадашње бриге Хиландара о страдалима на Косову и Метохији које су, нарочито током великих празника Васкрса и Божића, посјећивали манастирски представници, наводи се у саопштењу.