Хицфелд: Мурињо је простак

Познати швајцарски фудбалски тренер Отмар Хицфелд критиковао је данас тренера мадридског Реала Жозеа Муриња због понашања и, како је рекао, деструктивне тактике коју је поставио против Барселоне. „Срећом, Мурињова деструктивна тактика, усмерена једино ка провоцирању и уништавању противничког плана није успела. Тај стил игре није у складу са реномеом клуба као што је Реал и […]

уторак, 3 маја, 2011 / 07:20

Познати швајцарски фудбалски тренер Отмар Хицфелд критиковао је данас тренера мадридског Реала Жозеа Муриња због понашања и, како је рекао, деструктивне тактике коју је поставио против Барселоне.

„Срећом, Мурињова деструктивна тактика, усмерена једино ка провоцирању и уништавању противничког плана није успела. Тај стил игре није у складу са реномеом клуба као што је Реал и наноси велику штету имиџу Мадриђана”, казао је Хицфелд.

Реал је прошле недеље код куће изгубио са 2:0 од Барселона, а Мурињо је искључен због приговора судијама. На конференцији за медије после меча Мурињо је оптужио арбитре и УЕФА да годинама фаворизују Барселону.

„Сретао сам Муриња на неким састанцима у УЕФА и заиста је арогантан, сујетан, стално жваће жваку и често се понаша као простак. Барселона би требало све да му наплати на терену и у реваншу”, закључио је Хицфелд.

Швајцарац је један од тројице тренера који су успели да освоји Лигу шампиона са два различита клуба. Друга двојица су Морињо и Аустријанац Ернст Хапел.