Хенкел церезит отвара фабрику у Билећи следеће године

Њемачка компанија „Хенкел церезит“ намјерава да у другој половини ове године у Билећи започне градњу нове фабрике у којој ће посао добити 30 људи. "Ова инвестиција је вриједна око седам милиона евра. Нова `Хенкел церезит` фабрика ће бити изграђена према најмодернијим техничким, технолошким и еколошким стандардима", рекао је данас у Сарајеву директор "Хенкела" за јужну […]

четвртак, април 25, 2013 / 15:06

Њемачка компанија „Хенкел церезит“ намјерава да у другој половини ове године у Билећи започне градњу нове фабрике у којој ће посао добити 30 људи.

"Ова инвестиција је вриједна око седам милиона евра. Нова `Хенкел церезит` фабрика ће бити изграђена према најмодернијим техничким, технолошким и еколошким стандардима", рекао је данас у Сарајеву директор "Хенкела" за јужну регију централноисточне Европе Волфган Зетл и додао да је отварање фабрике планирано у првој половини 2014. године.

Нова фабрика производиће грађевински прашкасти производ на бази цемента за лијепљење керамичких плочица и термоизолацију објеката.

Зетл је рекао да је компанија "Хенкел" у БиХ препознала велики потенцијал, те је посматра као јединствено тржиште на којем већ успјешно послује.

Амбасадор Њемачке у БиХ Улрике Марија Кноц истакла је да је ова инвестиција веома значајна за БиХ и да је доказ јачања сарадње Њемачке и БиХ на економском плану.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *