Хеликоптерски сервис Републике Српске ове године извршио 360 летова у гашењу пожара

Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је ангажован у медицинском транспорту пацијената из Тивта и Требиња у Бањалуку, чиме успјешно наставља са извођењем ових ваздушних операција ради што бржег и ефикаснијег медицинског збрињавања становника Српске и БиХ, изјавио је Срни директор овог сервиса Бобан Кустирућ.

субота, 16 октобра, 2021 / 16:19

Кустурић је навео да су у овој години извршена 32 медицинска транспорта, да су у посљедња три дана из свих дијелова БиХ учестали позиви Хеликоптерском сервису за медицински транспорт.

"Прије два дана смо транспортовали пацијента из Фоче у Универзитетски клинички центар Републике Српске, а јуче смо транспортовали трудницу из Опште болнице у Сарајеву у Загреб ради неопходног здравственог третмана", рекао је Кустурић.

Према његовим ријечима, припадници Хеликоптерског сервиса неријетко у току дана изведу два и више медицинских транспорта пацијената што је знак да институције и медицинске установе у БиХ и у региону препознају њихов успјешан, професионалан и организован рад, али и да уживају огромно повјерење грађана.

Велика је одговорност, додао је, за припаднике Хеликоптерског сервиса да увијек буду на располагању свима којима је помоћ неопходна и зато је успостављено свакодневно дежурство.

Кустурић је подсјетио да је Хеликоптерски сервис Републике Српске ове године имао и 360 летова у гашењу пожара у Републици Српској и у Федерацији БиХ.

"То показује да смо спремни да свима помогнемо у невољи. Док из Сарајева можемо чути различите пријетње и константне нападе на Републику Српску и њене институције, ми се свакоднео труимо да спасавамо животе и помогнемо свима у БиХ", закључио је Кустурић.