ХеликоЦеца: Да ли је ноћила у апартману владе, колико кошта гориво

Новогодишњу празнину политички тема попунио је случај вожње поп пјевачице Светлане Ражњатови хелокоптерским сервисом Републике Српске. Слиједи нова размјена изјава.

петак, 5 јануара, 2018 / 16:16

Директор Службе Владе Републике Српске за заједничке послове Горан Маричић рекао је Срни да пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић током недавног боравка у Бањој Луци није била смјештена у апартманима Владе Српске.

"Одговорно, као руководилац Службе за заједничке послове Владе Републике Српске, који управља и одговара за апартмане, тврдим да не само ових дана, него никада до сада Ражнатовићева није била смјештена у апартманима Владе Републике Српске”, појаснио је Маричић.

Мектић зна ко гдје спава

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић рекао је јуче да је пјевачица спавала као ВИП особа у апартманима у згради Владе Републике Српске.

Коментаришући догађај који је привукао велику пажњу јавности у региону тј њену вожњу хеликоптером који припада Влади Републике Српске, Мектић је рекао да се ради о "‘ароганцији и непоштовању власти".

"Добар пријатељ ме провозао? Нека те добар пријатељ стави у возило и провоза. Цеца не само што је вожена хеликоптером, на такав начин, а дошла је на приватну забаву – за коју мислим да је узела 100.000 евра. Имала је ВИП статус у Бањалуци, спавала је као ВИП особа у посебним апартманима у згради Владе", рекао је Мектић.

Шешић рачунао цијену горива

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић рекао је да СДС располаже информацијама о злоупотреби хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске у новогодишњој ноћи, наводећи да је тај лет био између Бијељине и Бањалуке, због чега није био прекогранични.

"Лет хеликоптера у оба смјера коштао је грађане Републике Српске само за гориво 800 КМ, што је 30 пута више него да се ишло аутомобилом. Овдје се ради о луксузу, бахаћењу на рачун грађана”, истакао је Шешић.

ПДП: Тражимо одовор, да ли Цеца тренира за пилота

Посланички клуб Партије демократског прогреса (ПДП) у Народној скупштини Републике Српске и даље инсистира да добије "цивилизован" одговор из Владе РС и Министарства унутрашњих послова РС у вези са спорном употребом хеликоптера, саопштено је данас из ове странке.

"Нисмо тражили да нам аферу објашњавају пјевачица и пилоти, јер они не одлучују ко ће се и када возити, нити вожњу плаћају”, наводи се у саопштењу ПДП-а.

Траже разуман одговор из Владе РС, јер су се, како додају, њихови претходници "запетљали у силним оправдањима и лажима, а одговор који је предсједник РС Милорад Додик јуче дао медијима вријеђа здрав разум народа у РС".

"Додиково објашњење о потреби тренажних летова за пилоте има смисла једино ако је Светлана Ражнатовић одлучила да постане пилот у служби РС. А ако јесте и за то тражимо папир”, наводе из ПДП-а.Оставите одговор