ХДЗ: праведна борба за једнакост свих народа у БиХ?

САРАЈЕВО – ХДЗ БиХ најоштрије је осудио „терористички напад“ на предсједника Општинског одбора ове странке у Жепчу и посланика у Скупштини Зеничког-добојског кантона Иву Тадића и посланика ХДЗ-а БиХ у Скупштини Зеничко-добојског кантона Перу Мамића. Из ХДЗ-а БиХ наводе да се напад догодио данас око 13.00 часова испред зграде Владе и Скупштине Зеничко-добојског кантона у […]

уторак, април 12, 2011 / 08:30

САРАЈЕВО – ХДЗ БиХ најоштрије је осудио „терористички напад“ на предсједника Општинског одбора ове странке у Жепчу и посланика у Скупштини Зеничког-добојског кантона Иву Тадића и посланика ХДЗ-а БиХ у Скупштини Зеничко-добојског кантона Перу Мамића.

Из ХДЗ-а БиХ наводе да се напад догодио данас око 13.00 часова испред зграде Владе и Скупштине Зеничко-добојског кантона у Зеници.

"Овај најтежи облик тероризма догађа се након што су протеклих дана упућиване анонимне пријетње нашим функционерима, не само у Зеничко-добојском кантону, већ и у другим кантонима у ФБиХ гдје већину чини бошњачко становништво", истичу из ХДЗ-а БиХ.

Из ове странке наводе да се неће дати застрашити било каквим пријетњама и нападима, те изражавају увјерење да данашњи инцидент сигурно неће обесхрабрити Хрвате у БиХ, да заједно са својим легитимним представницима, истрају у праведној борби за једнака права свих конститутивних народа у БиХ.

"Тражимо од надлежних институција у БиХ да предузму све кораке како би се открили починиоци овог безумног напада, који је истовремено и напад на демократију и слободу политичког дјеловања", наводи се у саопштењу.

Под непознатим околностима данас је на паркингу у Зеници дошло до експлозије на аутомобилу кантоналног посланика Зеничко-добојског кантона из ХДЗ-а БиХ Иве Тадића, објавили су федерални медији.

Инцидент се догодио се око 13.20 часова, након завршетка пете овогодишње сједнице Скупштине Зеничко-добојског кантона.

Од експлозије, на аутомобилу марке "пасат", регистарских ознака А18-Ј-420, пукла је задња десна гума, разбијене су пластичне заштитне капе на задњим точковима, отворио се пртљажник возила и испод аутомобила се види дио који је одломљен. У тренутку експлозије у аутомобилу су били Тадић и Мамић, који нису повријеђени. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *