ХДЗ кадар на челу Ефбиха: Прво што је изговорио – четири јединице у БиХ

Новоизабрани предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара у интервјуу за бх. издање Вечерњег листа казао је како ће у фокусу његовог рада сљедеће четири године бити стабилизација односа у Федерацији БиХ. – Треба омогућити да имамо легитимне народне представнике на свим позицијама. И овај мандат власти треба искористити за дефинирање уставног оквира који ће спријечити девијације […]

среда, фебруар 11, 2015 / 11:33

Новоизабрани предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара у интервјуу за бх. издање Вечерњег листа казао је како ће у фокусу његовог рада сљедеће четири године бити стабилизација односа у Федерацији БиХ.

– Треба омогућити да имамо легитимне народне представнике на свим позицијама. И овај мандат власти треба искористити за дефинирање уставног оквира који ће спријечити девијације Устава или закона, те да сустав може одговорити хитно, а не да чекамо изборни циклус како би се исправило неуставно и незаконито формирање власти – казао је Чавара.

Додао је како се паралелно с тим треба тражити рјешење за поправљање привредне ситуације и отварања нових радних мјеста.

Када је у питању формирање Владе Ефбиха, Чавара је казао како је шест министарских мјеста минимум на којем ће странке окупљене око Хрватског народног сабора БиХ инсистирати.

На питање хоће ли ХДЗ БиХ и странке Хрватског народног сабора у преговорима о успостави власти тражити преустрој земље и ново територијално уређене, нови предсједник Ефбиха рекао је како је постојеће стање неодрживо те се стога морају тражити нова рјешења.

– Сматрамо како је потребан преустрој БиХ у четири федералне територијално-административне јединице. Многи који не желе рјешење то називају подјелом. Но, истина је да би то водило снажењу државе и осигурању једнаких права свим грађанима, али и конститутивним народима, те националним мањинама – истакао је Чавара.

Он се осврнуо и на проблеме "бранитеља", казавши како ће странке ХНС-а БиХ тражити поништење свих незаконитих и неуставних ревизија, а додатно ће тражити да се проведе ревизија незаконитих корисника бранитељских права.0 КОМЕНТАРА

 1. TRI ČOVJEKA I JEDAN ČETVRT

  „херцтреф, 11.02.2015. 10:12:17 [141107]
  Simo zavisi sa kim polemišeš.
  Ovde možeš pričati sa 3,4 osobe ukupno“

  Pomenuta persona može, dakle, ovdje pričati samo 3 „osobe“ i još 1/4 „osobe“. Pretpostavljam da ovako stvari stoje: 1 – Simo, 2 – Bigi; 3 – EX i ovo 1/4 „osobe“ je on – lično.

  Priča sam sa sobom, mada meni nije jasno šta ima sa budaletinom pričati“!?

  Inače, taj četvrt čovjeka priča samo sa „osobama“. Lica, ljudi i svi ostali koji nisu „osobe“ osobno – ne dolaze u obzir.

Оставите одговор