Хашки суд наредио хапшење сарајевског професора

Професор сарајевског Машинског факултета и вјештак Берко Зечевић ухапшен је у Сарајеву по налогу Хашког трибунала, јер није хтио да се одазове позиву за свједочење у предмету против бившег предсједника Републике Српске (РС) Радована Караџића. Зечевића је у петак у стану у Сарајеву ухапсила Судска полиција Суда БиХ, а Суд БиХ му је одредио притвор […]

недеља, 13 фебруара, 2011 / 11:04

Професор сарајевског Машинског факултета и вјештак Берко Зечевић ухапшен је у Сарајеву по налогу Хашког трибунала, јер није хтио да се одазове позиву за свједочење у предмету против бившег предсједника Републике Српске (РС) Радована Караџића.

Зечевића је у петак у стану у Сарајеву ухапсила Судска полиција Суда БиХ, а Суд БиХ му је одредио притвор до изручења у Хаг, преносе медији.

Зечевић је ухапшен јер се није одазвао позиву Хашког трибунала за свједочење, што се сматра непоштовањем правила овог суда.

Зечевић треба да свједочи као вјештак у вези са ратним дешавањима на сарајевској пијаци Маркале. Он је недавно рекао да о Маркалама "има више истина и да се за истину треба борити, јер она не долази сама".Оставите одговор