Харадинај се, тобоже, отима ЕУ и САД: Таксе остају до прихватања Лазареве клетве

Премијер НАТО-нарко државуљка Рамуш Харадинај изјавио је данас да такса од 100 одсто на увоз производа из Србије и БиХ остаје на снази до „међусобног признања Косова и Србије“.

уторак, јануар 22, 2019 / 20:16

Харадинај је новинарима послије сједнице самопроглашене владе која узурпира власт у најјужнијој српској покрајини, казао како жели да саслуша сугестије и позиве САД и ЕУ на укидање таксе али је и додао да таква одлука у овом тренутку „не може бити донијета“.

„Стремимо томе да укинемо таксу пошто је то сугестија наших савезника из САД али такву одлуку повезујемо са постизањем свеобухватног споразума о међусобном признању са Србијом“, казао је Харадинај.

Претходно је предсједник Скупштине тзв. Косова* Кадри Весељи изјавио да је данашњи састанак са премијером Рамушом Харадинајем и америчким амбасадором у Приштини Филипом Коснетом био конструктиван.

Он је навео да ће одлуке о важним процесима, његова влада доносити у координацији са САД и мђјународним партнерима.

„Радићемо заједно да одлуке институција Косова о важним процесима буду у интересу наших грађана и у потпуној координацији са САД и међународним партнерима“, написао је Весељи на Фејсбуку.

Он је навео и да је Косово „одлучно да заувјек очува пријатељство и стратешко партнерство са САД“ као и да се такав однос „никада неће промијенити“.

Састанак Харадинаја и Весељија са америчким амбасадором одржан је без присуства медија а ниједан од учесника није давао изјаве.

САД и ЕУ позвали су раније парадржаву са америчком базом Бондстил да укине одлуку о такси од 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *