Хапшење опозиционара у Ирану

Више од 200 људи ухапшено је данас док су покушавали да протестују улицама иранског главног града Техерана, тврди иранска опозиција. На интернет сајтовима иранске опозиције пише да су снаге безбjедности ухапсиле демонстранте на неколико локација у центру Техерана и да су им у томе помагали полицајци у цивилу, преноси ББЦ. Према другим извjештајима, око 40 […]

среда, 2 марта, 2011 / 21:50

Више од 200 људи ухапшено је данас док су покушавали да протестују улицама иранског главног града Техерана, тврди иранска опозиција.

На интернет сајтовима иранске опозиције пише да су снаге безбjедности ухапсиле демонстранте на неколико локација у центру Техерана и да су им у томе помагали полицајци у цивилу, преноси ББЦ.

Према другим извjештајима, око 40 особа је ухапшено у граду Исфахану. Ове вијести за сада нису потврђене из независних извора.

Опозиционе групе су позвале присталице на демонстрације због наводног хапшења својих лидера Мира Хосеина Мусавија и Мехдија Карубија.

Иранске власти демантују да су њих двојица ухапшена. Њихове породице су рекле да су у понедељак из кућног притвора они пребачени у затвор.