Хапшења у Приштини након протеста портив продаје Електропривреде

Косовска полиција привела је 66 демонстраната који су данас покушали силом да уђе у зграду “косовске Електропривреде“ како би спријечили потписивања уговора о продаји Електродистрибуције турској корпорацији Limak & Calik, саопштила је полиција. Том приликом је повријеђено девет полицајца и 10 демонстраната. Полиција је навела да су полицијске јединице биле присиљене да интервенишу како би […]

среда, октобар 17, 2012 / 21:15

Косовска полиција привела је 66 демонстраната који су данас покушали силом да уђе у зграду “косовске Електропривреде“ како би спријечили потписивања уговора о продаји Електродистрибуције турској корпорацији Limak & Calik, саопштила је полиција.

Том приликом је повријеђено девет полицајца и 10 демонстраната.

Полиција је навела да су полицијске јединице биле присиљене да интервенишу како би спријечиле „насиље око 150 демонстраната” и да је полиицја користила само непходну силу и спреј. 

Министар за привредни развој у "косовској влади" Бесим Бецај рекао је данас да је турски конзорцијум Calik & Limak изабран на тендеру за купца електродистрибутивне мреже Косова, јер је понудио највећу цену, а то је био главни критеријум за избор купца.

Турски конзорцијум Calik & Limak који је електродистрибутивну мрежу купио за 26, 3 милиона евра ће, на основу уговора у модернизацији електро-дистрибуције морати да уложи 300 милиона евра у наредних 15 година, рекао је Бецај на сједници парламента одговарајући на оптужбе опозиције да је цијена мала.0 КОМЕНТАРА

 1. haha, ko se to javlja? biger, jado prezalosni. Ti o prodaji? Pa firer prodao sve . Veceras ludjaka gledam, ofarbalo ga ko dvorsku ludu, pa hoda od tv, do tv.
  A, jest se ukrmkio, preko dva metra zive vage.

 2. Хехехе..мр бигги џиги, нашла ‘рђа своје гвожђе, зар те овај рецепт не подсјећа на додикову транзицију, продају ЕПРС мало Швабама, а мало и брату рашиду…:P

 3. Чак и непросвијећени Шиптари имају свијест о погубности продаје најзначајнијих ресурса. Само Србину из Републике Српске можеш дати коску да глође, да му узмеш и кућу и земљу, и жену на покеру, а он да буде срећан и аплаудира свом џелату.

 4. Drazene jesi li ti siguran ko je ovdije neprosvijecen?ne zaboravi da je pristinski uviverzitet rangiran iznad podgorickog,da ih trecina radi na zapadu itd a mi u bih vec 20 godina pusimo istu pricu samo u izvedbi sds snsnd itd

 5. Da stvarno bi se trebalo upitati ko je je ovdje neprosvijecen?
  Pored autoputa Tirana – Pristina i TE Obilicevo, te mnogobrojnih drugih investicija, mi tovarimo lignit u Stanarima i „izvozimo“ ga u TE Tuzlu i to slavimo kao kao najveci poslovni poduhvat u energetskom sektoru a par kilometara od B.Luke ni kanalizacije nema i milion slicnih primjera naseg civilizacijskog nazadovanja.
  Onda nije ni cudo da je I.Radojicic isao sa delegacijom „privrednika“ da snima situaciju i uci…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *