Хан Пијесак: Посљедице ненаданог снијега

ХАН ПИЈЕСАК – На подручју Хан Пијеска висина снијега износи 24 центиметра и он и даље непрекидно пада и услови саобраћаја су отежани, а температура ваздуха спустила се до трећег подиока испод нуле – јавља дописник Срне. "Тежак снијег јутрос је проузроковао квар на десет киловолтном далеководу Залуковик, ради чега је 207 домаћинстава од 6.00 […]

четвртак, 14 априла, 2011 / 14:14

ХАН ПИЈЕСАК – На подручју Хан Пијеска висина снијега износи 24 центиметра и он и даље непрекидно пада и услови саобраћаја су отежани, а температура ваздуха спустила се до трећег подиока испод нуле – јавља дописник Срне.

"Тежак снијег јутрос је проузроковао квар на десет киловолтном далеководу Залуковик, ради чега је 207 домаћинстава од 6.00 часова без електричне енергије. Екипе су на терену и раде на чишћењу снијега са далековода. Очекује се да ће до нормализације испоруке електричне енергије доћи око 15.00 часова", кажу у услужном центру Електро-Бијељине.

Снијег је омео и раднике ЈКП "Јавора" који због висине снијежног покривача не могу да лоцирају квар на водоводној мрежи. Проблеми у водоснабдијевању евидентирани су још јуче од када и поједина насеља немају воде.

"Радници су на терену и покушавају пронаћи квар који је узроковао проблеме у испоруци воде. Мокар и тежак снијег отежава посао. Немамо ни адекватну опрему за рад у оваквим условима", рекао је в. д. директора "Јавора" Чедо Голијан