Хамлет у Бихаћу, Брус Ли у Кључу

Тренд давања необичних имена све више је популаран у Федерацији БиХ гдје у Санском Мосту живи Бин Ладен Крупић, пише данас СРНА. Ријеч је о 11-годишњем дјечаку којем су родитељи дали име по најпознатијем свјетском терористи и вођи Ал каиде Осами Бин Ладену који је убијен ове године. Према подацима Завода за статистику ФБиХ, у […]

недеља, 20 новембра, 2011 / 17:41

Тренд давања необичних имена све више је популаран у Федерацији БиХ гдје у Санском Мосту живи Бин Ладен Крупић, пише данас СРНА.

Ријеч је о 11-годишњем дјечаку којем су родитељи дали име по најпознатијем свјетском терористи и вођи Ал каиде Осами Бин Ладену који је убијен ове године.

Према подацима Завода за статистику ФБиХ, у Ливну живи дјевојчица по имену Титка, дјечаци Нехру и Насер, у Цазину Темза, у Кључу Брус Ли и Роналдо, а у Бихаћу Хамлет, Фидел, Мухамед Али и Худа.

Родитељи у послијератном периоду дјеци често дају имена филмских јунака, хероина из мексичких сапуница, али и робних марки, те вјерских, спортских и естрадних личности, наводе у федералном Заводу.

У БиХ, за разлику од неких европских земаља, не постоји закон који родитељима забрањује да својој новорођеној дјеци дају "ружна", непримјерена или компромитирајућа имена, наводи се у чланку.

Латинску изреку "Номен ест омен", што у преводу значи "име је знак", многи родитељи вјероватно немају на уму када дјеци дају имена, а при том не размишљају могу ли им у животу задати главобоље и створити проблеме и неугодности због евентуалног изругивања околине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *