Хамбург: Радикални љевичари и неонацисти направили хаос у граду

У јучерашњим сукобима између љевичара и неонациста у Хамбургу нанесена је материјална штета од 1,5 милиона евра, саопштила је данас њемачка полиција. Око хиљаду неонациста окупило се у шетњи против мултикултурализма и толеранције у Хамбургу, док је скуп против неонацизма привукао десет пута више људи. У покушају да блокирају шетњу неонациста, љевичарски радикали поставили су […]

недеља, јун 3, 2012 / 18:04

У јучерашњим сукобима између љевичара и неонациста у Хамбургу нанесена је материјална штета од 1,5 милиона евра, саопштила је данас њемачка полиција.

Око хиљаду неонациста окупило се у шетњи против мултикултурализма и толеранције у Хамбургу, док је скуп против неонацизма привукао десет пута више људи.

У покушају да блокирају шетњу неонациста, љевичарски радикали поставили су барикаде од контејнера и запалили их. Окршаји између радикалних љевичара и неонациста прерасли су у немире на улицама овог града, пренијела је агенција РИА новости.

Полицајци који су стигли на мјесто сукоба засути су камењем и боцама, због чега су морали да употријебе водени топ да би растјерали присутне.

У немирима је повријеђено је 38 полицајаца и спаљено десет полицијских возила, а ухапшено је 700 изгредника.Оставите одговор