Хамас забранио мушкарцима да женама пружају фризерске услуге

Покрет Хамас почео је примјену закон о забрани мушкарцима да пружају фризерске услуге женама. Овај закон до сада није био примјењиван, али је прошле седмице у Гази ухапшен један фризер. Многи муслимани сматрају да је противно исламу да мушкарци шишају жене, преноси Би-Би-Си. Већина жена у Гази није ни имала мушке фризере, али је у […]

четвртак, 7 јула, 2011 / 10:08

Покрет Хамас почео је примјену закон о забрани мушкарцима да пружају фризерске услуге женама.

Овај закон до сада није био примјењиван, али је прошле седмице у Гази ухапшен један фризер. Многи муслимани сматрају да је противно исламу да мушкарци шишају жене, преноси Би-Би-Си.

Већина жена у Гази није ни имала мушке фризере, али је у овој палестинској енклави ипак постојало неколико салона за жене у којима су радили мушкарци.

Хамасов потез тумачи се као покушај овог милитантног покрета да поправи углед међу својим присталицама, послије оцјена да је постао сувише умјерен.

"Ја сам без посла попут мртваца. Овај салон не може да ради без мене. Овим послом бавим се од 1984. године и немам други посао. Шта да радим?", изјавио је Аднан Баракат, фризер са 27 година радног искуства.

Његове колеге сада се жале да су под присмотром полиције у цивилу.

Хамас тврди да само спроводи закон који подржава већина становника Газе.