Хамас и Хезболах помогли Морсију да побјегне из затвора

Египатски суд саопштио је да су припадници Муслиманског братства заједно са Хамасом и Хезболахом 2011. провалили у затвор и ослободили 34 припадника Братства, међу којима и садашњег предсједника Египта Мохамеда Морсија. У саопштењу суда које је прочитао судија Халеб Магуб (Кхалед Махгоуб) наводе се имена двојице припадника Морсијевог Муслиманског братства као учесника напада на затвор […]

недеља, јун 23, 2013 / 20:38

Египатски суд саопштио је да су припадници Муслиманског братства заједно са Хамасом и Хезболахом 2011. провалили у затвор и ослободили 34 припадника Братства, међу којима и садашњег предсједника Египта Мохамеда Морсија.

У саопштењу суда које је прочитао судија Халеб Магуб (Кхалед Махгоуб) наводе се имена двојице припадника Морсијевог Муслиманског братства као учесника напада на затвор Вади ел-Натрун 29. јануара 2011.

То је прво саопштење суда у којем се Братству, Хамасу и Хезболаху приписује одговорност за нападе на Вади ел-Натрун и још два затвора у којима су држани чланови палестинских и либанских оружаних група.

Морси и други припадници Братства који су били држани у том затвору говорили су да су их ослободили локални становници. Хамас, палестински огранак Братства, порекао је да је учествовао у нападима на затворе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *