Хаг: Шешељево здравствено стање повјерљиво

Хашки трибунал данас није ни потврдио, ни негирао тврдње медија у Србији о погоршаном здравственом стању оптуженог Војислава Шешеља. У одговору на питање агенције Бета о написима у штампи у Србији да је Шешељ оболио од рака дебелог цријева, Информативна служба трибунала је одговорила да су "информације о здрављу оптужених повјерљиве и не могу бити […]

четвртак, 12 децембра, 2013 / 17:33

Хашки трибунал данас није ни потврдио, ни негирао тврдње медија у Србији о погоршаном здравственом стању оптуженог Војислава Шешеља.

У одговору на питање агенције Бета о написима у штампи у Србији да је Шешељ оболио од рака дебелог цријева, Информативна служба трибунала је одговорила да су "информације о здрављу оптужених повјерљиве и не могу бити објављене без пристанка оптуженог".

То је уобичајени одговор суда на питања о здрављу оптужених у притвору у Схевенингену.

По медијима у Београду, Шешељ је забранио и члановима руководства Српске радикалне странке да јавно говоре о његовом здравственом стању.

Лидер радикала у притвору Трибунала очекује пресуду по оптужници за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. године.

У притвору, гдје је од 24. фебруара 2003, када се добровољно предао, одмах после објављивања оптужнице, Шешељ је имао срчаних тегоба, а жалио се и на лоше резултате анализе рада јетре, сугеришући да га неко трује.

Почетком јануара прошле године, Шешељу је позлило у ћелији и хитно је био пребачен у болницу. После шест дана уграђен му је унутрашњи дефибрилатор који уређује срчани ритам.

Више пута у судници Шешељ је рекао да има аритмију и тахикардију и тврдио да погоршање његовог здравља изазивају западне обавјештајне службе које желе да га убију.Оставите одговор