Хаг – Младић: До 1. новембра списак жртава у Сребреници

Тужилаштво Хашког трибунала обавезно је да до 1. новембра достави све податке о жртвама у Сребреници које се генералу Ратку Младићу стављају на терет, потврдио је Младићев адвокат Бранко Лукић. "Ова одлука је изузетно важна и то је и био циљ нашег поднеска. Одбрана је тражила да се доставе тачни подаци о убијенима, како бисмо […]

субота, 15 октобра, 2011 / 09:50

Тужилаштво Хашког трибунала обавезно је да до 1. новембра достави све податке о жртвама у Сребреници које се генералу Ратку Младићу стављају на терет, потврдио је Младићев адвокат Бранко Лукић.

"Ова одлука је изузетно важна и то је и био циљ нашег поднеска. Одбрана је тражила да се доставе тачни подаци о убијенима, како бисмо могли да приступимо истрази ко су ти људи, да ли су заиста убијени, ако јесу, где и када", рекао је Лукић интернет порталу Радио-телевеизије Србије.

Лукић сматра да је одлука суда изузетно важна и да ће, по том основу, хашко тужилаштво морати да достави тачне податке о жртвама које се Младићу стављају на терет.

Он истиче да је према наводима Тужилаштва у Сребреници убијено 7 000 људи, али додаје да ће оваквом одлуком тај број морати да буде тачно утврђен.

Суд је раније одбио приједлог тужилаштва да оптужница против Младића буде раздвојена, односно да му се за геноцид у Сребреници суди у посебном процесу.0 КОМЕНТАРА

 1. Ово је значајна одлука суда, посебно ако се има у виду да је већ неколико пута одбијен сл. захтјев у неким процесима. Полако ће Сребреница да „пада у воду“, мислим да ће чак и Трибунал да томе да значајан допринос.

  Када бисмо подржали одбрану генерала Младића, финансијски и у сваком другом смислу… али… нико није заинтересован, а управо ово је наша шанса за разбијање стереотипа.

 2. zulkedine,srbine
  Prema prvim nalazima vaše braće amera u srebrenici je streljano oko 700 vojnika (malo), a sve ostalo do nekih 4000 je poginulo u tadašnjim i ranijim borbama. Cifru od 8000 vi ste naduvali. U svakom slučaju meni je svejedno i da vas je potorilo livadu 20000.
  Nego, turčine pošto dulum zemlje u srebrenici, naravno bez kostiju!

  Ima još Mladića,živio đenerale!

 3. @Сви

  Од свих коментара, само коментар од корисника anja banja luka није уврједљив.

  Молимо вас да се уздржите од таквог коментарисања. О овој теми има доста материјала тако да с може нормално и аргументовано расправљати.

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=12804
  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=9189
  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=9420
  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=11313

 4. Коначно да се то рашчисти. Дајте више да се нико не игра са мртвима. Мени је жао свих цивила који су побијени, било које вјере, жао ми је и заробљених војника (као они муџахедини што су одсјекли нашима главе, а нису ни близу Хагу)који су ликвидирани. Жао ми људи, али жртве у борбама су неминовне, па ми је то прихватљиво. Зулкедин ће се појести од муке, када види шта су му Алија, Бакир и црвени Златко направили са мозгом. Зулкедин ми је метафора за све муслимане у БиХ којима је мозак испран.

Оставите одговор