Хаџијини напредњаци још постоје, управо су врбовали Шукалове одборе

Регионални и општински одбори Странке Напредна Српска из изборних јединица четири и пет, те ове странке из општине Прњавор данас су у Добоју потписали споразум о уједињењу са Српском напредном странком /СНС/ Републике Српске коју води Хаџи Јован Митровић. “Једна је Српска Напредна странка у Републици Српској, досљедна да остане у центру, да се не […]

недеља, 6 марта, 2016 / 17:54

Регионални и општински одбори Странке Напредна Српска из изборних јединица четири и пет, те ове странке из општине Прњавор данас су у Добоју потписали споразум о уједињењу са Српском напредном странком /СНС/ Републике Српске коју води Хаџи Јован Митровић.

“Једна је Српска Напредна странка у Републици Српској, досљедна да остане у центру, да се не приклони ни десном, ни лијевом крилу”, поручио је данас предсједник ове странке Хаџи Јован Митровић.

Митровић је рекао новинарима да се данас потписује споразум са регионалним и општинским одборима напредних странака, које улазе под једну капу политичког центра и која свој највећи национални интерес види у економском опоравку Републике Српске.

“Искрено, очекујем да се више нећемо бавити људима који су ушли у СНС да би изњедрили свој властити, а не општи интерес”, навео је Митровић.

Предсједник Градског одбора СНС-а Добој Голуб Панић своју одлуку о напуштању Странке Напредна Српска образлаже одступањем посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске од зацртаних циљева те самоиницијативног прикључивања блоку “Савез за промјене”.

Предсједник Општинског одбора СНС Теслић Момчило Готовац оцјењује да је Адам Шукало напустио идеје напредњака, сврставши се у блок “Савез за промјене” с циљем да се власт Српске руши ван законитих институција.

Борко Китић наводи да је 28 од 30 мјесних одбора Странке напредна Српска из Дервенте одлучило да се ишчлани јер су, између осталог, на посљедњим изборима наступили под називом “Нова Српска”.

Шукало: Подијељеност никоме не може донијети ништа добро

Предсједник странке Напредна Српска Адам Шукало изјавио је данас у Зворнику да ова странка има предиспозиције да изађе на предстојеће локалне изборе у свим општинским одборима и да први пут постане парламентарна странка у тим општинама.

Шукало је на конференцији за новинаре у Зворнику, након састанка регионалног одбора Изборне јединице седам у Српској, навео да је тема данашњег сусрета била припрема за предстојеће локалне изборе у коалицији са Савезом за промјене.

“У општини Милићи очекујемо да ћемо имати кандидата за начелника општине у име Савеза за промјене”, истакао је Шукало.

Говорећи о политичкој ситуацији у Републици Српској, Шукало је истакао да подијељеност која постоји у Српској не може никоме ништа добро донијети.

Према његовим ријечима, та врста подијељености постоји и широм општина у Српској, што није добро за стабилност локалних заједница.

Шукало је истакао да је дошло вријеме за нови договор и политике, те поручио да ће странка Напредна Српска са члановима Савеза за промјене на предстојећим изборима понудити нови концепт алтернативних политика.

Он је демантовао информацију да је у 11 општина у Републици Српској чланство странке Напредна Српска прешло у редове Српске напредне странке Јована Митровића, због приклањања Шукалове странке Савезу за промјене.

Шукало је оптужио Митровића да је, како је рекао, фалсификатор, да фалсификује политичку идеју напредњака”, додајући да пред сваке изборе прави хаос на политичкој сцени и “да је потрошена политичка личност”.Оставите одговор