Хаџиабдић: Власт ФБиХ крива за неформирање власти на нивоу БиХ

Предсједницa Централне изборне комисије БиХ Ирена Хаџиабдић изразила је увјерење да ће ускоро бити формиран Дом народа парламента БиХ, констатујући да је власт Федерације БиХ крива што то до сада није урађено. "Слиједи нам посао избора делегата из реда хрватског и бошњачког народа за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ. У том смислу Република Српска је […]

четвртак, 28 априла, 2011 / 17:10

Предсједницa Централне изборне комисије БиХ Ирена Хаџиабдић изразила је увјерење да ће ускоро бити формиран Дом народа парламента БиХ, констатујући да је власт Федерације БиХ крива што то до сада није урађено.

"Слиједи нам посао избора делегата из реда хрватског и бошњачког народа за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ. У том смислу Република Српска је завршила свој посао јер је изабрано пет делегата из реда српског народа", рекла је Хаџиабдић Срни.

Хаџиабдић је истакла да су и ЦИК, као и она сам, били изложени притисцима.

"ЦИК БиХ, а нарочито ја као предсједник, били смо изложени притисцима, али то је позиција на коју ударају они којима се не свиђа одлука ЦИК-а", истакла је Хаџиабдић, напоменувши да ЦИК није учесник договора о подјели власти.

Хаџиабдић данас у Бањалуци учествује на научној конференцији под називом "Избори и западни Балкан".Оставите одговор