Гувернери региона пристали да позајме новац влади Грчке

Гувернери грчких региона прихватили су јуче да позајме новац влади у Атини, која је на ивици банкрота, након што су претходно добили гаранције од премијера Алексиса Ципраса да ће та мјера бити привремена. Грчки посланици гласали су у петак увече за декрет према коме јавне службе и локалне власти треба да неискориштена средства преусмјере у […]

понедељак, април 27, 2015 / 10:10

Гувернери грчких региона прихватили су јуче да позајме новац влади у Атини, која је на ивици банкрота, након што су претходно добили гаранције од премијера Алексиса Ципраса да ће та мјера бити привремена.

Грчки посланици гласали су у петак увече за декрет према коме јавне службе и локалне власти треба да неискориштена средства преусмјере у Централну банку ради позајмице држави.

Премијер Ципрас јуче се састао са гувернерима региона и осталим локалним представницима и увјерио их да је то само привремена мјера.

Грчка још није постигла договор са европским партнерима о реформама које мора да предузме да би добила нову траншу помоћи.

Власти у Атини надају се да ће притиском на јавне службе обезбиједити позајмицу и добити 2,5 милијарди евра, чиме ће добити довољно простора да испуни своје финансијске обавезе до краја маја, рекао је недавно замјеник министра финансија Димитрис Мардас. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *