Гул: Изгубили смо повјерење у Сирију

Турски предсједник Абдулах Гул рекао је да је изгубио повјерење у Сирију, истичући да је дошао тренутак када је прекасно за промјене. Коментаришући ситуацију у Сирији, Гул је у интервјуу за агенцију Анадолија рекао да је Турска "тужна због инцидената у Сирији". "Речено је да више неће бити инцидената, а затим погине још 17 људи. […]

недеља, 28 августа, 2011 / 15:16

Турски предсједник Абдулах Гул рекао је да је изгубио повјерење у Сирију, истичући да је дошао тренутак када је прекасно за промјене.

Коментаришући ситуацију у Сирији, Гул је у интервјуу за агенцију Анадолија рекао да је Турска "тужна због инцидената у Сирији".

"Речено је да више неће бити инцидената, а затим погине још 17 људи. Колико ће бити данас? Изгубили смо повјерење и мислимо да је сада већ касно за промјене", рекао је Гул.

Гул је почетком мјесеца затражио од сиријског предсједника Башара ал Асада да се не одриче реформи док не буде прекасно.

Осим Гула и други турски лидери су апеловали на Сирију да оконча репресију против демонстраната.0 КОМЕНТАРА

  1. zanimljivo, sam par sedmica nakon što su šutnuli desetine visokih oficira svoje vojske – među kojima i neki koji su trebali ići u penziju krajem augusta…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *