Гугл запошљава 10.000 људи да „очисте“ ЈуТјуб

Компанија Гугл покушаће да запошљавањем великог броја људи „очисти“ са сајта ЈуТјуб увредљиве и неприкладне видео снимке и коментаре.

уторак, 5 децембра, 2017 / 15:36

Компанија ће запослити неколико хиљада ревизора да би смањила количину „проблематичног садржаја“ на сајту ЈуТјуб. Такође, уводи оштрије провјере рекламирања и све више користи смарт технологију.

„До 2018. године, компанија Гугл планира да барем 10.000 људи „ради у циљу уклањања садржаја који би могао да угрози политику фирме““, рекла је Сузан Војцицки, директор компаније у саопштењу. Није објавила колико људи тренутно контролише увредљиве садржаје на сајту.

„Неки лоши глумци злоупотребљавају нашу отвореност да би дезинформисали, манипулисали, узнемиравали и наудили“, рекла је она.

Сајт ЈуТјуб се борио са контроверзама ове године због видео снимака који су доступни на сајту. Усвојили су додатне заштитне мјере на сајту ЈуТјуб Кидс прошлог мјесеца, након што су извјештаји показали да многи видео снимци садрже псовке и насиље.

Компанија, међутим, не појачава само радну снагу. Алгоритми које је увела помогли су да се уклони више од 150.000 видео снимака екстремистичког насиља са сајта од Јуна.

Војцицки је рекла да би 180.000 људи морало да ради 40 недеља да би се уклонила та количина садржаја.

„Видјели смо позитивне резултате и почели смо да уводимо ову технологију и у друге сфере, попут безбједности дјеце и говора мржње“, додала је.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *