Гугл ТВ стиже у новој години

Гугл ће до краја ове године лансирати на америчко тржиште своју платформу Гугл ТВ, а у осталом дијелу свијета од почетка 2011. године, саопштио је извршни директор те компаније Ерик Шмит. Ради се о платформи која би омогућавала приказивање свих веб услуга које Гугл пружа на телевизору. Корисници ће на тај начин моћи да сурфују […]

среда, децембар 1, 2010 / 12:19

Гугл ће до краја ове године лансирати на америчко тржиште своју платформу Гугл ТВ, а у осталом дијелу свијета од почетка 2011. године, саопштио је извршни директор те компаније Ерик Шмит.

Ради се о платформи која би омогућавала приказивање свих веб услуга које Гугл пружа на телевизору.

Корисници ће на тај начин моћи да сурфују Интернетом преко телевизијског екрана, као што чине преко рачунара, захваљујући специјалном навигатору заснованом на оперативном систему Хроме.

За управљање ће моћи да се користи посебан управљач компаније Логитех, као и гласовни управљачки систем. Ти управљачки системи би требало да се појаве на тржишту уз Гугл ТВ током 2011. године.

Гугл ТВ није произведен у облику кућишта али ће бити директно уграђиван у телевизоре – први модел ће пустити у продају Сони, Блу-реј читаче или неко друго кућиште.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *