Гугл отворио видеосајт за руску верзију Јутјуб

Видеохостинг Јутјуб у власништву "Гугла", отворио је локализовани сајт "Кинозал" за рускојезички аудиторијум. Према саопштења које је објавила руска интернет редакција "лента.ру", овај хостинг укључује легалне материјале различитих канала са бесплатним приступом својим садржајима. Приликом отварања сајта на "Кинозалу" се могло наћи више од 400 дугометражних филмова студија "Ленфилм", "Одеске киностудије", филмског студија Горки, концерна […]

недеља, 26 јуна, 2011 / 16:04

Видеохостинг Јутјуб у власништву "Гугла", отворио је локализовани сајт "Кинозал" за рускојезички аудиторијум.

Према саопштења које је објавила руска интернет редакција "лента.ру", овај хостинг укључује легалне материјале различитих канала са бесплатним приступом својим садржајима.

Приликом отварања сајта на "Кинозалу" се могло наћи више од 400 дугометражних филмова студија "Ленфилм", "Одеске киностудије", филмског студија Горки, концерна "Мосфилм" и компаније "Стар Медиа". Филмови су подељени у 13 жанрова међу којима су комедије, драме, цртани и и документарни филмови.

Филмске компаније планирају да редовно попуњавају своје сајтове а "Мосфилм" и "Ленфим" су најавили постављање на "Кинозалу" најмање по један филм дневно. Јутјуб је раније локалне верзије "Кинозала" покренуо у Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији.

Највећи видео хостинг у свету Јутјуб је основан у фебруару 2005, а послије мање од две године откупио га је Гугл за 1,65 милијарди долара.