Гуча спремна за 800.000 посјетилаца

ГУЧА – Непун мјесец дана прије почетка 50. Драгачевског сабора трубача у Гучи све је спемно за дочек,како предвиђају његови домаћини, најмање 800.000 посјетилаца и око 2.000 учесника из земље и свијета.   Предсједник општине Лучани и први човек Организационог одбора Слободан Јоловић изјавио је да је све предузето да јубиларни сабор буде бољи и […]

петак, јул 16, 2010 / 18:00

ГУЧА – Непун мјесец дана прије почетка 50. Драгачевског сабора трубача у Гучи све је спемно за дочек,како предвиђају његови домаћини, најмање 800.000 посјетилаца и око 2.000 учесника из земље и свијета.

 

Предсједник општине Лучани и први човек Организационог одбора Слободан Јоловић изјавио је да је све предузето да јубиларни сабор буде бољи и садржајнији него било који одржан до сада.

Посебну пажњу приваче такмичења за Прву трубу свијета и уобичајена надметања најбољих домаћих трубачких састава за престижне саборске награде.

„Потрудићемо се да на овој јединственој смотри изворног народног стваралаштва буде што више квалитетне забаве. Све локалне комуналне таксе задржане су на нивоу од пре пет година, док је приступ свим програмским садржајима бесплатан”, рекао је Јоловић.

Наплаћиваће се само карта за паркирање аутомобила, која ће коштати 1.000 динара и важити за неограничен број улазака у Гучу свих десет саборских дана, од 13.до 22.августа, додао је он.

У Гучи очекују да , као у претходних пет година, покровитељ сабора буде Влада Србије којој Јоловић замјера на финансијској подршци организаторима од само 10 милиона динара.

Он је рекао да располаже информацијом да су покрајинска и републичка влада за четири дана новосадског „Егзита” издвојили пет пута више пара.

„Подсећам да нас и даље третирају као привредно- туристичку, а не и културну манифестацију. Зато,ваљда, нисмо добили место у ниједном програму културно-уметничких дешавања ове године у Србији”, казао је Јоловић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *