Гуча – Проглашени најбољи трубачи

Оркестар Дејана Лазаревића из Пожеге проглашен је за најбољи састав 51. Драгачевског сабора трубача, а прва труба Драгачева, према оцјени стручног жирија, је Елвис Ајдиновић из Сурдулице. Награда публике "Златна труба", по оцјени жирија новинара, припала је Дејану Јевђићу из Каленића код Пожеге, а прву награду за најизворније музицирање "Златна јабука" освојио је оркестар "Барка" […]

недеља, 14 августа, 2011 / 09:53

Оркестар Дејана Лазаревића из Пожеге проглашен је за најбољи састав 51. Драгачевског сабора трубача, а прва труба Драгачева, према оцјени стручног жирија, је Елвис Ајдиновић из Сурдулице.

Награда публике "Златна труба", по оцјени жирија новинара, припала је Дејану Јевђићу из Каленића код Пожеге, а прву награду за најизворније музицирање "Златна јабука" освојио је оркестар "Барка" из Књажевца.

Награду "Од злата јабука" за најизворније музицирање понио је оркестар "Барка" из Књажевца, а за најпопуларнијег трубача, односно награду публике о којој су одлучивали новинари пет србијанских медија добио је Дејан Јевђић из оркестра "Zаo tаro lаit" из Каленића.

Након проглашења најбољих, на великој позорници крај Бјелице одржан је концерт Бобана и Марка Марковића.

На финалном такмичењу учествовало је 18 најбољих дувачких оркестара, са око 200 чланова.

Овогодишњи Сабор трубача привукао је чак 600 000 гостију из 30 земаља свијета.

Част да отвори 51. Сабор припала је руском амбасадору у Београду Александру Конузину, а у ревијалном дијелу програма наступале су звијезде попут Горана Бреговића, Мирослава Илића и Дејана Петровића.