Грузија: Сакашвили, сузавац и гумени меци

Грузијска полиција употријебила је данас сузавац и гумене метке против демонстраната који су провели ноћ у центру Тбилисија захтијевајући да предсједник Михаил Сакашвили поднесе оставку. Портпарол министарства унутрашњих послова рекао је да је полиција реаговала када је група од 10 демонстраната почела да разбија прозоре полицијског аутомобила металним полугама. "Припадници полиције употребили су гумене метке […]

недеља, 22 маја, 2011 / 22:00

Грузијска полиција употријебила је данас сузавац и гумене метке против демонстраната који су провели ноћ у центру Тбилисија захтијевајући да предсједник Михаил Сакашвили поднесе оставку.

Портпарол министарства унутрашњих послова рекао је да је полиција реаговала када је група од 10 демонстраната почела да разбија прозоре полицијског аутомобила металним полугама.

"Припадници полиције употребили су гумене метке против групе агресивних демонстраната, али намјера није била да разбијемо демонстрације," изјавио је портпарол Шота Утиашвили.

Демонстранти кажу да су напали полицијски комби да ослободе активисту који је у њему био притворенен, јавио је Ројтерс.

Приликом сукоба једна жена одведена је у болницу, јавила је независна телевизија Маестро.

У демонстрацијама против Сакашвилија јуче је учествовало око 10,000 људи, али је неколико десетина остало испред државне телевизије и током ноћи. Сакашвилијеви противници га оптужују за монополизацију власти после "Револуције ружа" 2003.године.Оставите одговор