Грушко: Нека се Натовци прво смире, па ћемо нормализовати односе

Обнављање нормалних односа НАТО савеза и Русије неће бити могуће уколико Алијанса не оконча садашњу политику конфронтација, изјавио је замјеник руског министра спољних послова Александер Грушко.

понедељак, октобар 29, 2018 / 11:22

„Нама је данас очигледно да не може бити обнављања нормалности уколико НАТО не одустане од садашње линије конфронтација, рекао је Грушко.

Претходно је министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да су активности Алијансе недалеко од граница Русије достигле ниво невиђен од хладног рата.

Москва је више пута поновила да присуство НАТО снага на границама Русије не представља пријетњу, али да се не могу занемарити потези потенцијално опасни по руске интересе, подсјетио је Шојгу.

НАТО је значајно појачао своје присуство у источној Европи послије избијања кризе у Украјини 2014. године користећи као изговор наводно мијешање Русије у унутрашње послове Кијева.

Москва је много пута простестовала поводом гомилања НАТО снага, наглашавајући да тај потез угрожава регионалну стабилност и да ће резултовати новом трком у наоружању.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *