Групи Фрешлиграунд забрањен наступ у Зимбабвеу

ЈОХАНЕСБУРГ – Јужноафричкој музичкој групи „Фрешлиграунд” забрањен је наступ у Зимбабвеу зато што је снимила музички спот у којем исмијава предсједника Роберта Мугабеа, објавио је један јужноафрички лист. Група која је пратила колумбијску звијезду Шакиру у извођењу химне фудбалског Мундијала у Јужној Африци „Wака Wака”, требало је да 1. октобра наступи у Харареу. Имиграциона служба […]

недеља, септембар 12, 2010 / 15:14

ЈОХАНЕСБУРГ – Јужноафричкој музичкој групи „Фрешлиграунд” забрањен је наступ у Зимбабвеу зато што је снимила музички спот у којем исмијава предсједника Роберта Мугабеа, објавио је један јужноафрички лист.

Група која је пратила колумбијску звијезду Шакиру у извођењу химне фудбалског Мундијала у Јужној Африци „Wака Wака”, требало је да 1. октобра наступи у Харареу.

Имиграциона служба Зимбабвеа им је, међутим, укинула дозволу због спота под називом „Прпа од промјена”, наводи Сандеј тајмс.

„Један службеник из имиграционог нас је телефоном обавијестио да ако желимо да знамо зашто су нам одузете дозволе за рад, само треба да погледамо најновији спот ‘Фрешлиграунда’“, испричала је листу представница групе Сара Барнет.

У сатиричном споту употребљена је гумена лутка која представља предсједника Мугабеа који, док се куне да ће поштовати законе земље којом управља дуже од 30 година, показује „шипак”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *