14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Григорије: Срби у БиХ су своје име одбранили крвљу

Срби у БиХ изборили да имају свој статус, име и постојање у скоро немогућим околностима, плативши то крвљу, навео је владика Григорије. Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је да су Срби из Босне и Херцеговине показали да су најбољи Срби који живе на просторима бивше Југославије у погледу очувања идентитета и верског и националног, […]

среда, 1 маја, 2013 / 08:30

Срби у БиХ изборили да имају свој статус, име и постојање у скоро немогућим околностима, плативши то крвљу, навео је владика Григорије.

Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је да су Срби из Босне и Херцеговине показали да су најбољи Срби који живе на просторима бивше Југославије у погледу очувања идентитета и верског и националног, али и у погледу спремности да се боре за своје постојање.

“То су тако очигледне чињенице, јер видимо, нажалост, у какву ситуацију су доведена наша браћа Срби у Црној Гори, на Косову и Метохији…”, рекао је владика, одговарајући на питање о изјави председника Србије Томислава Николића да су за њега Срби из Босне и Херцеговине – Босанци.

Владика, наиме, сматра да су Срби у Црној Гори и на Косову и Метохији “скоро у безизлазној ситуацији”, да им предстоји тешка борба или како би, како каже, Његош рекао – “преужасна борба за опстанак”.

Он је подсетио да су се, с друге стране, Срби у БиХ изборили да имају свој статус, име и постојање у скоро немогућим околностима, плативши то крвљу.

“Понекад се чини да неким људима није мило што смо стамени и што постојимо такви, какви јесмо, па би хтели да будемо оно што нисмо. Ми се не одричемо ни Босне ни Херцеговине, ни Семберије ни Крајине, ни Романије ни Озрена, а српства и православља ни за живу главу. Мислим да сви у Србији који нешто знају – знају о чему говорим”, оценио је владика Григорије.

Упитан о бриселском споразуму Београда и Приштине, владика каже да томе нема ништа да дода поред оног што је о том споразуму рекла СПЦ.0 КОМЕНТАРА

 1. стамени бискуп гргур…апсурд је да баш он проповједа о стаменом српству, а прије неколико мјесеци исто ко и Томча се извињавао дубровчанима!?x-(

 2. Da, odbranili smo to krvlju, ali tvoj gazda i ti pogazište te žrtve, njihovu djecu i roditelje, borce i invalide i cijeli srpski narod, izuzimajući vaše skutonoše. Ućiniste od nas bijedu afričkih razmjera, pootimaste, opljačkašte, rasprodate i prisvojište sve do čega dodjoste. Unštili ste jedan narod i njefovu zemlju ekonoski, duhovno, ali i biološki, kako to nije uspjelo zajedno svima našim dosadašnjim neprijteljima.

 3. (IM)POTENTNA SRBIJA

  Bio sam klinja, ali se vrlo dobro sećam kada sam jedom bio kod lekara a doktor me upitao da li se „dižem ujutru“. Onako stidljivo sam mu dao pozitivan odgovor. Kasnije, kada sam već postao zreliji, shvatio sam koliko je to „dizanje“ bitno i značajno i to ne samo za mene, već i za druge. Isto tako dobro pamtim kada je Srbija bila aktivna i kada joj nije mnogo trebalo da se „digne“.
  Na ulici, parku, šumi, mostu, trgu, ma – k’o mladić koji je tek izašao iz puberteta! Ma sećam se kada je Srbija stajala USPRAVNO i PONOSNO i pred kordonima policije koji su čuvali „mladu“ od „silovanja“! Dizalo se bre studentima, radnicima, seljacima, šefovima, pa čak i penzionerima, prosto bili smo jedna zdrava potentna zemlja. Nije joj mnogo trebalo, i mali povod joj je bio dovoljan, i eto je: Budi se! DIŽE SE!
  Nešto se desilo sa Srbijom, postala je čini mi se ne zainteresovana za ono što se dešava oko nje, tako bar deluje. Pa i kad naleti dobra „prilika“ ona nešto pokuša, ali sve je to „miltavo“, nikako da „uleti“ u srž problema! Primetio sam da se Srbija digne samo kada na ulicu izađu prederi i lezbejke, meni je sve to malo čudno, nismo valjda počeli da se „ložimo“ na njih!? Srbija je postala kao žena koja izbegava svoju bračnu obavezu: „Ne dragi večeras, boli me glava“, „Dragi ceo dan sam radila, sutra ćemo“, „Dragi pa radili smo to pre 10 godina, šta hoćeš“, i okrene se na drugu starnu kreveta i utone u san.
  Kada će se Srbija probuditi i kada će se ponovo dići, kada će ponovo stajati USPRAVNO i PONOSNO? Možda nikad? Možda joj je promenjen pol, to je sad moderno, zar ne!? Neću da tražim uzroke, ali dijagnozu znam: Srbija je IMPOTENTNA! Posledice toga, svima su dobro poznate.
  Ipak se nadam da je ovo samo prolazna faza koju će Srbija prevazići, jer dizanje nije zdravo i značajno samo za „nju“, nego i za druge, jer „dizanjem“ izmamićemo osmehe na licima drugih a zadovoljstvo biće obostrano! A užitak koji sledi posle „dizanja“ nije baš tako lako opisati rečima, zar ne?

 4. Григорије како ћеш ти једнога дана пред Бога изаћи и тамо своје гријехе оправдати или те је “тата“учинио невјерником као што је и он сам.Вријеме је мој владика да се дозовеш памети,.

 5. Григорије: Срби у БиХ су своје име одбранили крвљу

  Сасвим је тачно да су прави СРБИ, велике патриоте ове већ сада опљачкане Републике Српске, одбранили своје име крвљу као и име криминалаца и лопурди, који данас кормилају и управљају том истом Републиком Српском. Владико-попе Григорије, сам си се хвалио да си сахранио око 5000 младих бораца Републике Српске, који су подарили своје животе за ОТАЏБИНУ, али ниси рекао, колико си узео новца за те сахране. Пуно се петљаш у прошлост а и у будућност СРБА, а то ти не доликује из много много разлога, стога буду спокојан и живи и уживај у „своме богатству“

 6. IMA BOGA,GRIOGORIJE.STRPLJIV JE I ČEKA TE

  :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):
  )B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)
  x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

Оставите одговор