Грчки новинари спремају четвородневни штрајк

АТИНА – Синдикати новинара и запослених у медијима у Грчкој упозорили су да ће 7. априла ступити у четвородневни штрајк због смањења плата и отпуштања. Представници синдиката су јуче саопштили да ће у четвртак у шест ујутро новинари обуставити рад на 48 сати у знак упозорења, а уколико не буде пронађено рjешење, запослени у медијима […]

субота, април 2, 2011 / 22:00

АТИНА – Синдикати новинара и запослених у медијима у Грчкој упозорили су да ће 7. априла ступити у четвородневни штрајк због смањења плата и отпуштања.

Представници синдиката су јуче саопштили да ће у четвртак у шест ујутро новинари обуставити рад на 48 сати у знак упозорења, а уколико не буде пронађено рjешење, запослени у медијима штрајковаће четири дана.

Новинари протестују због смањења плата и масовних отпуштања у медијима у Грчкој, погођеној тешком економском кризом, због које је влада увела строге мjере штедње, а сличне кораке предузели су и послодавци у приватном сектору, пренијеле су агенције.

У многим медијима се периодично прибјегава масовним отпуштањима, а тренутно је у току смањење броја запослених у државној новинској агенцији АНА.

Запослени у грчким медијима су од краја прошле године штрајковали неколико пута, а једном су обуставили рад на 48 сати, подсјетио је АФП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *