Грчка: Закон против расизма подијелио владу

Странке у грчкој коалиционој влади су у отвореном неслагању око предложених антирасистичких прописа и страначке вође ће се састати касније да би покушале да ријеше проблем, пренио је АП. Већински конзервативци се не слажу са партнерима у влади из љевичарских и партија лијево од центра око прописа чији је циљ да се криминализује подстицање на […]

понедељак, мај 27, 2013 / 20:05

Странке у грчкој коалиционој влади су у отвореном неслагању око предложених антирасистичких прописа и страначке вође ће се састати касније да би покушале да ријеше проблем, пренио је АП.

Већински конзервативци се не слажу са партнерима у влади из љевичарских и партија лијево од центра око прописа чији је циљ да се криминализује подстицање на вршење расног насиља и негирање ратних злочина нациста.

Предлог закона је већ у скупштинској процедури, на првом читању.

Замјеник министра унутрашњих послова Хараламбос Атанасију рекао је да владина опредијељеност да сузбија расизам не захтјева ново законодавство, већ амандмане на постојеће законе.

Међународне групе за заштиту људских права изразиле су снажну подршку предложеним грчким реформама, упозоривши на повећање расно мотивисаних напада на имигранте и јачање странке крајње деснице „Златна зора”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *