Грчка: Медијски мрак ради протеста

Грчка је од јутрос у медијском мраку пошто су новинари почели штрајк у знак протеста због мјера штедње које су тешко погодиле многе информативне куће. Штрајк је почео рано јутрос и трајаће, како се најављује, до понедељка. У том периоду неће излазити листови, радио и ТВ станице неће емитовати вијести, сајтови са вијестима неће бити […]

четвртак, 7 априла, 2011 / 12:00

Грчка је од јутрос у медијском мраку пошто су новинари почели штрајк у знак протеста због мјера штедње које су тешко погодиле многе информативне куће.

Штрајк је почео рано јутрос и трајаће, како се најављује, до понедељка. У том периоду неће излазити листови, радио и ТВ станице неће емитовати вијести, сајтови са вијестима неће бити обнављани новим информацијама, јављају новинске агенције.

Новинари у Грчкој и раније су упозоравали да су их владине мјере штедње тешко погодиле пошто је то довело до осјетног смањења плата, док су многи новинари изгубили посао.

Грчка влада не одустаје од мјера штење, пошто се земља нашла на ивици банкрота. То је предуслов за добијање зајмова од ММФ и Европске уније који су обећали кредите у износу 110 милијарди евра.

Мјере штедње владе премијера Јоргоса Папандреуа дочекане су протестима у свим дијеловима друштва: од доктора и адвоката, преко службеника у јавном сектору, до индустријских и лучких радника.



Оставите одговор