Грбић из СДС се жали на СНСД шопинг викенд у Бањој Луци

Апсурдно је да у дану када, због повећања броја заражених, засједа политички врх СНСД-а у граду одржавања састанака имате шопинг викенд са свиркама на отвореном, каже Славко Грбић предсједник Градског одбора СДС Бања Лука.

недеља, јун 14, 2020 / 13:56

Сматра да је за јавност збуњујуће да једни политичари проглашавају престанак опасности, док  њихови страначки шефови алармирају јавност и републичке институције због поновног раста броја обољелих.

Каже да се то дешава зато што, уместо струке, политика води главну ријеч у току ове епидемије.

"Потези власти су усклађени са потребама убирања политичких поена, а не са мјерама које се примјењују у току једне епидемије", упозори је Грбић.

Апсурдно је, додаје он, да имамо ситуације да у данима са истим бројем заражених у току трајања епидемије имате контрадикторне мјере.

"Донедавно се против вируса на улицама Бања Луке борила полиција са дугим цијевима, а сада се лудим попустима и свиркама на отвореном покушавају мотивисати људи да савладају страх и изађу из кућа", каже Грбић, додајући да није логично да у релаксацији мјера предњачи локална заједница са највише обољелих у БиХ. Он каже да контрадикторним мјерама власт није збунила само грађане, него и функционере СНСД-а, па су неки од њих након састанака, на којем су донесени закључци да је ситуација са корона вирусом постала забрињавајућа, продужили на шопинг викенд.

Јако нам је драго што је СДС овај пут писао највећи град Српске онако како му је име, са двије ријечи, а не са једном. Дакле, као Бања Лука, што углавном није случај.Оставите одговор