Гранична полиција БиХ претреса у акцији непримјереног назива "Коридор"

Акција "Коридор" усмјерена је на доказивање незаконитих активности у којима су осумњичене особе, као припадници организоване грипе, од августа до децембра, учествовале у кријумчарењу текстилне робе и цигарета из Србије и Црне Горе у БиХ, која није прошла царинску процедуру, а је дистрибуисана на подручју БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

среда, 8 децембра, 2021 / 13:43

Гранична полиција БиХ врши претресе на 12 локација на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја, које користи осам особа осумњичених за кријумчарење неоцарињене текстилне робе и цигарета, вриједности више стотина хиљада КМ, чиме је знатно оштећен буџет БиХ.

Циљ претреса је проналажење доказа и предмета важних за кривични поступак због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе и кривично дјело кријумчарење.

Акција се реализује под надзором Тужилаштва БиХ, а према наредбама Суда БиХ.

У току активности по овом предмету у неколико одвојених догађаја пронађена је и привремено одузета текстилна роба и цигарете у вриједности већој од 350.000 КМ.