Грактањем до арлаукања

„Само ви ајте, а ми ћемо грактат и арлаукат“ – један је од наслова Миодрага Караџића, а који ми се просто наметне чим почнем размишљати о политици, изборима и животу уопште. Пише: Синиша Давидовић Јер ми се све више чини да наши животи и нису ништа друго сем пуког грактања за неким ко се усуди […]

уторак, октобар 9, 2012 / 06:07

„Само ви ајте, а ми ћемо грактат и арлаукат“ – један је од наслова Миодрага Караџића, а који ми се просто наметне чим почнем размишљати о политици, изборима и животу уопште.

Пише: Синиша Давидовић

Јер ми се све више чини да наши животи и нису ништа друго сем пуког грактања за неким ко се усуди да негдје пође, те одушевљеног арлаукања ономе који нам дође.

И јер и ја ободрих Дражена и независне кандидате да се упуте у беспућа изборне збиљности, у којима су се шаторска грактања и арлаукања још једаред показала ненадмашивим и ненадјебивим.

Дружина прстена (ни) овога пута није успјела, ма колико за њима ја и остали грактали и арлаукали по Фејсбуку и интернету. Јер се још једном, и ко зна по који пут, показало да Орци и остали Вр’овци "лајкују" искључиво in real печење прасеће .

Но, било како било, ето нам још једног пораза из којег ћемо, по ко зна који пут, извлачити поуке. Ево нам још једног пораза који ћемо у тамо неким далеким временима прогласити за, уствари, нашу велику "моралну побједу"…

За разлику од нестрпљивог Рајка Васића, који то покушава да уради одмах по извлачењу ћилима испод његових ногу, а без обзира на угруваност о чијој видљивости могу посвједочити и пилоти редовне линије Бања Лука – Цирих.

Из поменутог ракурса је видљиво и то да су побједници ових избора и СДС и СНСД, односно да су се примакли свом заједничком циљу: да осим њих не постоји више нико други, а што овим природним савезницима отвара могућности међусобних коалирања, колабирања и осталих клоакирања.

Но,било како било, из нареченога се могу извући и сљедеће поуке за предстојећи рад на терену:

Ма какав програм ти правио и дремљивој публици излагао, једино питање које из исте можеш очекивати јесте: а имате ли ви шта за подијелит’…макар упаљач или "пинкало" ?…
Не труди се да народ поучаваш о томе какав би требао да буде…то ти никада неће опростити. Не воведи га во искушеније, но му дај хљеб свагдашњи, са чорбом и комадом меса приде. Не прави му каквог другог идола поред онога који је народ сам себи већ направио.

Убудуће безочно лажи,петљај и сучи, јер је управо то очекивана "политика" у коју се ти не разумијеш, а како те у овом тренутку тјеше и савјетују знанци и зналци послије изгубљене битке.

Тек по савладавању ових изборних техника можеш очекивати да народ поведеш и у технике преживљавања у овој дивљини.0 КОМЕНТАРА

 1. Џабе народу огледало пред носом, од истога не виде ништа или брже боље зажмире.
  Синиша хвала за овај текст.

 2. Cudno je sve to, kako u zemlji dembeliji, rastu najvece tikve na ljudskim ramenima.
  i samo gaktanje ima smisla jer guske su krenule na jug.
  Sele se gospodje i gospoda.
  to najbolje pokazuje gdje se treba krenuti, ko moze, jer Vožd je kupio vilu na Kipru. U toplije krajeve.
  A ako nako naidje na ove sto skupljaju sekundarni otpad, recite mu da mi se javi imam jos u sanducetu jedno „kilo“ papira, visoki kvalitet masni papir. I zamolio bih postara da se strpi jos koji dan, pa ce moci postu ostavljati u sanducetu, a ne kao u zadnjih mjesec dana na sanducetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *