Градски СДС: Што сте отварали амбуланту на Ади, кад је сад затварате?

Одлука менаџмента Градске управе и Дома здраваља Бања Лука о затварању амбуланте породичне медицине у насељу Ада је најбољи примјер на који начин странке на власти манипулишу грађанима и њиховим потребама и на крају изневјере дато повјерење.

уторак, 26 децембра, 2017 / 21:34

Вријеме је показало да је помпезно отварање амбуланти у бањалучким насељима у предизборној кампањи 2012. првенствено служило за промовисање кандидата СНСД, а да се о ефикасности и одрживости самих амбуланти најмање водило рачуна.

Примјер тако неодговорног односа према становницима појединих насеља је амбуланта у Ади. Избор локације на којој је смјештена и која не одговара највећем броју становника Аде је довео до малог броја регистрованих пацијената, што је и наведено као разлог затварања.

Градски одбор СДС Бања Лука сматра да би премјештање ове амбуланте на доступнију локацију било прихватљивије рјешење од затварања. Сматрамо да становници Аде требају имати исте услове лијечења као њихови суграђани из сусједних насеља.

Апелујемо на власти да овај пут уваже потребе становника Аде и да донесу рјешење које неће ићи на њихову штету, те да их поштеде поновних пререгистрација и сељакања из једне амбуланте у другу.

Ако градске власти и поред свега остану при ранијој одлуци ми господина Игора Радојичића позивамо да дође у Аду и организује свечану церемонију затварања амбуланте, сличну оној када је од стране тадашњих СНСД-ових кандидата помпезно отварана у предизборној кампањи.

Предсједник Градског одбора Српске демократске странке Младен Кајкут