Градоначелник Скопља: Ко на посао дође бициклом – има већу плату

Запослени у градској администрацији Скопља који на посао дођу бициклом у наредном периоду добиће за три одсто увећану плату, најавио је градоначелник Коце Трајановски. Јавно предузеће “Градски паркинг” на улицама Скопља је на више мјеста поставило пунктове за изнајмљивање бицикала, међу којима има и оних за дјецу. “Желимо да подигнемо свест грађана да користе бицикл. […]

уторак, 23 јуна, 2015 / 10:19

Запослени у градској администрацији Скопља који на посао дођу бициклом у наредном периоду добиће за три одсто увећану плату, најавио је градоначелник Коце Трајановски.

Јавно предузеће “Градски паркинг” на улицама Скопља је на више мјеста поставило пунктове за изнајмљивање бицикала, међу којима има и оних за дјецу.

“Желимо да подигнемо свест грађана да користе бицикл. Сматрамо да ће се повећати број бициклиста од садашњих један одсто, који је један од најнижих на Балкану, на три одсто у 2017. години и на пет одсто у 2020. години”, казао је Трајановски.

Са последњом донацијом Ауто-мото савеза Македоније, који је поклонио граду 35 бицикала који су постављени на бициклистичким станицама у граду одакле могу да се изнајмљују, “Градски паркинг” располаже са 250 бицикала који се изнајмљују, преноси Мондо.