Градоначелник Брчког: СДП, повуците тужбе

Градоначелник Брчко дистрикта Мирослав Гаврић, коментаришући тужбе које су против њега и још седам чланова Владе поднијела тројица колега из СДП-а, поручио им је да повуку своје тужбе како не би сносили посљедице, не наводећи које врсте, јавља “Радио Брчко“. “Имамо једну ситуацију која је нонсенс јер нигдје у свијету, колико је мени познато, нисам […]

петак, октобар 12, 2012 / 07:12

Градоначелник Брчко дистрикта Мирослав Гаврић, коментаришући тужбе које су против њега и још седам чланова Владе поднијела тројица колега из СДП-а, поручио им је да повуку своје тужбе како не би сносили посљедице, не наводећи које врсте, јавља “Радио Брчко“.

“Имамо једну ситуацију која је нонсенс јер нигдје у свијету, колико је мени познато, нисам чуо да одређени чланови Владе подносе пријаву против градоначелника, односно предсједника Владе и шефова Одјељења, односно министара. То је једна чудна ситуација и консеквенце такве ситуације су добро познате. и чини ми се да је ово врло ризично понашање. Ја га прије свега схватам у контексту дешавања од прошлог викенда и мислим да они који су посегнули за таквим потезом треба да одступе. Наравно, ако то не учине, очекујемо да ће бити одговор какав се и очекује када се такво нешто чини“, каже Гаврић.

На питање какав ће конкретно бити тај одговор он није желио прецизирати.

“Видјећемо, још ћемо размотрити и даље прилику да они који су исхитрено донијели такву одлуку и не бих сада прејудицирао одговор“, каже градоначелник Гаврић.

На новинарски питање, да ли је одлука о исплати одштете донесена по правилу и да ли је било каквих неправилности око тога, он је одговорио:

“Ма наравно да није било неправилности. Влада ради по пословнику и по процедурарна и никаквих неправилности није било. А и када постоје неправилности, оне се рјешавају на другачији начин а не на суду“, закључио је Гаврић.

Влада дистрикта обуставила исплату накнаде штете у пољопривреди

Влада Брчко дистрикта БиХ, на 64. ванредној сједници, није подржала Приједлог одлуке о поништењу Одлуке о усвајању Програма утрошка средстава из средстава одобрених Одлуком о усвајању амандмана на Буџет Брчко дистрикта БиХ за 2012. годину на име накнаде штета насталих на пољопривредним културама проузрокованих сушом и ледом у 2011. години и ледом у априлу и јуну 2012. године.

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је закључак којим налаже Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду да у року од седам дана преиспита све кориснике накнаде штета, а да Дирекција за финансије Брчко дистрикта БиХ до тада стопира исплату ових средстава.

Данас је настављена и 152. редовна сједница на којој је предлагач шеф ресорног одјељења повукао двије тачке дневног реда у вези сан накнадом штета у пољопривреди, с обзиром да је о њима расправљано на ванредној сједници Владе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *