Градоначелник Бијељине поднио кривичну пријаву против директора Центра за социјални рад

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поднио је Окружном тужилаштву у Бијељини кривичну пријаву против директора Центра за социјални рад Милорада Софренића, због постојања основа сумње да је несавјесно поступаои кршио закон о прописаним процедурама, приликом пословања ове установе.

среда, фебруар 24, 2021 / 10:25

У пријави се наводи да из наведеног произилази да постоје основи сумње да су поменутим радњама остварени елементи кривичних дјела  злоупотреба службеног положаја или овлашћења, у вези са ненамјенским коришћењем буџетских средстава.

Градоначелник Петровић истакао ја да је пријава поднесена на основу извршених контрола рада у Центру за социјални рад, а које су утврдиле неправилности у пословању, те да од надлежног тужилаштва очекује да провјери ове наводе.

Он је поручио да ће пословање у свим предузећима која су у надлежности Града Бијељина и даље бити под лупом, јер се на основу пристигле обимне ревизорске документације, стиче утисак да је и у још неким предузећима у протеклом периоду на дјелу било недомаћинско пословање, којим је новац грађана Бијељине трошен на сумњив начин.

"Ово је само почетак истјеривања ствари на чистац. Градска управа са мном на челу, искористиће све законске могућности да се несавјесном и незаконитом раду у предузећима стане у крај. То је народна имовина и не смијемо да дозволимо да новац свих грађана буде арчен како је коме воља ", закључио је Петровић.Оставите одговор