Грађанка Пала као узбуњивач јавности

Овим путем као грађанка Пала желим да вас обавијестим о намјери одборника Пала и то: Дамјан Шкипина – шеф клуба одборника СНСД Пале, Мирослава Симовића – шеф клуба одборника ДНС Пале и Владимир Лучић – шеф клуба одборника ПДП Пале као представника политичких партија који су на колегијуму СО Пале се усагласили и гласали за повећање одборничке накнаде са 300 КМ по сједници на 400 КМ.

субота, 23 децембра, 2017 / 14:03

Сједница СО Пале је заказана за сриједу 27.12.2017. године када ће овај приједлог бити на дневном реду и ови побројани шефови клубова ће покушати без велике помпе да повећају себи надокнаде, а народу да смање средства за социјалне категорије, вишећлане породице, спортске клубове и културу!

Повећањем од 100 КМ по одборнику долазимо до цифре од 2300 КМ на мјесечном нивоу (општина Пале има 25 одборника, али предсједник и потпредсједник СО Пале не примају накнаду јер су професионално запослена лица), За 10 мјесеци у години колико скупштина засједа то је 23 000 КМ нето, плус доприноси на то је око 30 000 КМ бруто годишње. Дакле за још три године мандата паљански одборници ће приграбити себи 90.000 КМ, а толико дати мање народу.

Или што би народ рекао себи све, а народу свети вишак немања.

Молим вас и у име грађана који не знају за ова план шефова странака да објавите ово, а и провјерите да ли је одржан колегијум и шта су одлучили да би народ знао шта ће следеће седмице ови народни одборници изгласати и себе наградити за нерад, јер углавном нису дискутовали ништа.

Уздржан по овој одлуци је био Младен Копривица – шеф клуба одборника СДС Пале. Треба истаћи и свијетли примјер одборника Аца Станишића – ДНС Пале који се одрекао цјелокупне одборничке надокнаде у корист Удружења за дјецу са посебним потребама "Сунце" Пале.

Сњежана Маричић